COLUMN

Prik door de BULLSHIT heen

Zou ik mezelf aannemen? Volgens mijn cv heb ik Internationaal management gestudeerd en was assistent van oud-minister Pieter Winsemius. Maar ik heb ook een hoge dwarslaesie. Nu kan ik vanuit mijn rolstoel prima op mijn kont zitten en delegeren, maar als je alleen op mijn cv zou afgaan, dan is de kans groot dat ik meteen op de stapel ‘niet geschikt’ beland. Jammer, gemiste kans!

Toen ik na mijn duikongeluk en revalidatieperiode op zoek ging naar een baan, kreeg ik te horen: ‘Wil jij weer gaan werken?’. Ja dus. Beperkingen had ik zeker. Maar ook doorzettingsvermogen en passie. Gelukkig ging dezelfde man die de vraag stelde helemaal om en dacht geweldig mee. Inmiddels ben ik een veelgevraagd spreker en auteur van het bestverkochte managementboek van 2015.

Laat je eens verrassen door iemands talenten, bevlogenheid en enthousiasme, in plaats van op safe te spelen en te kijken wie er precies past in het plaatje. Want wat er op papier prachtig uitziet, hoeft in de praktijk niet de beste match op te leveren. Met wie kun je echt op lange termijn iets moois neerzetten? Dat ontdek je pas door persoonlijk contact.

Zo bleek een aardbeienplukker uiteindelijk de perfecte manager voor een groot internationaal callcenter: zijn vaardigheid om verschillende culturen op het aardbeienveld te verenigen, was precies wat het bedrijf nodig had.

Of zoals het bedrijf dat een open dag organiseerde: iedereen die geïnteresseerd was in een baan mocht langs komen, ongeacht leeftijd, sekse, kleur of beperking. De mensen bij wie tijdens een rondleiding de ogen het meest gingen stralen, kregen een vervolggesprek. Stuk voor stuk mensen die het op basis van alleen een cv niet hadden gered.

Geef mensen de kans hun talent te tonen en voel of er een match is. Prik door de bullshit en de opgepoetste buitenkant heen. Gun jezelf die kans en geniet van al die onverwachte toegevoegde waarde.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Contact

Verstuur