Feiten, cijfers en handige tools

De nieuwste handige tools

De laatste cijfers

Interessante publicaties

PUBLICATIES | ONLINE | DIGITALE BOEKENKAST

Meer weten?

KIJK OOK EENS HIER


Meer tools?

Kijk op onze handige toolkit

(www.opnaarde100000.nl/toolkit/)

De nieuwste handige tools

De nieuwe rekenhulp van het ministerie

DIGITALE CALCULATOR

Als u mensen met een beperking in dienst neemt, heeft u mogelijk recht op financiële tegemoetkomingen zoals premiekorting. Met deze calculator kunt u in een paar stappen de hoogte van de tegemoetkomingen berekenen.

Gebruik rekenhulp

Branchemodel inclusief werkgeven

INSPIRATIE VOOR WERKGEVERS

Met het ‘Branchemodel inclusief werkgeven’ kunnen branches hun leden ondersteunen om bij te dragen aan de Banenafspraak. Het model wordt op maat gemaakt en bevat dan branchespecifieke functies en taken voor mensen met een beperking, geeft praktijkvoorbeelden en een financiële onderbouwing.

Naar website

Werknemer gezocht? Kijk op de talentenbanken!

OVERZICHT VAN PLATFORMEN

Op naar de 100.000 Banen logo

Veel mensen met een beperking die aan de slag willen, presenteren zich op online profielplatformen. Daar krijgt u vaak meer inhoudelijke informatie dan in doelgroepregister of Kandidatenverkenner. Laat u inspireren!

Naar website

Praatplaat Aan de slag met inclusief ondernemen

VERSCHIL SMAAKT NAAR MEER

Hoe maak je inclusief werkgeverschap bespreekbaar in de organisatie? Hoe kun je het bekijken vanuit toegevoegde waarde in plaats van kosten en risico’s? Met deze praatplaat kunt u op ongedwongen wijze het gesprek aan met collega’s en management.

Open PDF

De laatste cijfers

Stand van zaken Banenafspraak vierde kwartaal 2016

CIJFERS PER ARBEIDSMARKTREGIO

Wat is de stand van zaken rondom de Banenafspraak? Hoe doet uw arbeidsmarktregio het? Het UWV geeft ieder kwartaal een overzicht van de cijfers per arbeidsmarktregio. Dit zijn niet de officiële cijfers die meetellen voor het eventuele quotum. Die komen 1x per jaar en zijn alleen landelijk taakstellend. De trendrapportage geeft een interessant inzicht in uw eigen regio en biedt inspiratie om bij de koplopers de best practices op te zoeken.

Open PDF

Aantallen beschut werk

PER GEMEENTE IN 2017 EN 2018

In de Banenafspraak proberen we mensen met een beperking in reguliere bedrijven aan de slag te laten gaan. Er blijft altijd een groep medewerkers over die (al dan niet tijdelijk) meer begeleiding nodig heeft. Voor deze mensen moeten gemeenten plekken voor beschut werk creëren. Hierover leest u alles op de website www.beschutaandebak.nl.

Bekijk website

Interessant

Aan de slag

LWV

Magazine met ervaringsverhalen en tips van de Limburgse Werkgevers Vereniging

Bekijk magazine

Uit ’t hart

IMPACT OP DE WERKVLOER IN BEELD

Mensen met een arbeidsbeperking aan het werk helpen is één, maar wat gebeurt er als ze eenmaal aan het werk zijn? Wat is de impact van de Banenafspraak op de inclusieve organisaties en de naaste collega’s? Een serie interessante video’s.

Naar website

Video Vooroordelen

VIDEO

Ze zijn vaak ziek. Ze hebben veel begeleiding nodig. Ze zijn lastig. Ze zijn duur. Ze kunnen niets. Allemaal vooroordelen over mensen met een arbeidshandicap. Dat dit niet zo hoeft te zijn laat dit filmpje zien. Hierin komen twee Wajongers en twee werkgevers aan het woord. Zij vertellen hoe waardevol het is om iemand met een beperking in dienst te hebben. “Kijk naar wat iemand wél kan.”

Bekijk video

EO-serie Talent autisme

PORTRETSERIE

In deze vijfdelige portretserie staan mensen centraal die een vorm van autisme hebben. De serie laat zien wat zij hebben meegemaakt, welke mogelijkheden zij hebben en vooral wat ze inmiddels hebben bereikt.

Terugkijken

Meer weten? Kijk ook eens hier

Ja ik wil jou als collega

CAMPAGNE LUCILLE WERNER FOUNDATION

Lucille Werner is al jaren een voorvechter van het benutten van talenten van mensen met een beperking. Tijdens de Mis(s)verkiezing afgelopen mei startte ze een nieuwe campagne voor de komende periode: Ja ik wil. Deze is gericht op mensen met een beperking die aan de slag willen, én op werkgevers die wel zo’n doorzetter als collega willen. Via workshops en Meet & Greets helpt de campagne u als werkgever verder.

Bekijk campagne

Tips voor werving & selectie

UIT DE PRAKTIJK VAN SOCIAL ENTERPRISE WEBMASTERY

Hoe hou je een sollicitatiegesprek met iemand met een beperking? En al helemaal als die persoon door zijn beperking aan huis gebonden is? Margaret Massop deelt haar praktijkervaring in een video.

Bekijk witboek

Inspiratie uit functieprofielen

FUNCTIEPROFIELEN

Wilt u wel aan de slag met de Banenafspraak maar heeft u nog niet precies helder welke functies geschikt zijn? Laat u inspireren door de functieprofielen van Vereniging Sectorwerkgevers Overheid (VSO). Zo kunt u zien hoe andere werkgevers het ingericht hebben, en de profielen vervolgens aanpassen aan uw situatie.

Open website

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Contact

Verstuur